Заклад дошкільної освіти №40
загального розвитку м.Ужгород

 

Харчування в нашому закладі




         Харчування дітей в ДНЗ здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, які в свою чергу фінансуються із загального бюджету країни, та батьківської плати. Розмір плати за харчування в ДНЗ кожного року встановлює місцевий орган самоврядування, якому підпорядковується дитячий заклад. Законом передбачена також можливість встановлення додаткових пільг для батьків за харчування дітей. Така норма закріплена в п.2.2 Порядку №667.

 

       50% сплачують батьки, 50 % сплачує міський бюджет, відповідно до рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 27.12.2017р. №411 "Про зміну грошової норми харчування у ДНЗ та дошкільних групах НВК міста"
Вартість харчування в день становить 21грн.50 коп.
     Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, і як наслідок успішності у навчанні є повноцінне харчування. Саме тому адміністрацією закладу приділяється велика увага даному питанню.

 

    Організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (із змінами) від 22листопада 2004 р. № 1591, Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 1 червня 2005 р. № 242/329, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227 (із змінами відповідно до наказу МОНмолодьспорту України від 26.02.2013 р. № 202/165), інших чинних санітарних норм та правил.

     Відповідно до штатного розпису дошкільний навчальний заклад  укомплектовано працівниками, які забезпечують організацію харчування.

    У закладі встановлено п`ятиразовий режим харчування, наявні меню-вивіски, добові проби. Призначені відповідальні особи за організацію харчування  та  відповідальна особа за зняття проби з готових страв.Відповідно до вимог організовано питний режим.

Ведеться контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

  У дошкільному закладі наявні картотеки страв, орієнтовні двотижневі, сезонні меню, затверджені СЕС, щоденні меню-розкладки, котрі відповідають картотекам страв.

   Дошкільний навчальний заклад забезпечений проточною холодною та гарячою водою. Технологічне та холодильне обладнання знаходиться в робочому стані, є необхідна кількість посуду, котрий промаркований і використовується  за призначенням.

      В закладі наявний весь набір продуктів (в асортименті крупи, цукор, борошно, масло вершкове, овочі, риба, м’ясні та молочні продукти, соки тощо). 

     Всі продукти харчування, що надходять, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість. 

     Вихователі та помічники вихователів дошкільного навчального закладу беруть  активну участь в організації харчування дітей, формують  у них культуру харчування та розуміння значення прийому їжі для нормального функціонування організму. Дітей привчають сідати за стіл охайними, з чистими руками, сидіти за столом правильно та користуватись столовим приладдям (столовою, чайною ложками та виделкою). Дітей середньої та старшої груп навчають чергувати: сервірувати столи, збирати використаний посуд, використовувати санітарний одяг.

 

 





Обновлен 05 янв 2018. Создан 13 мар 2017



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником